Ministeri Hautala Israeliin, miehitetylle palestiinalaisalueelle ja Jordaniaan

Kehitysministeri Heidi Hautala matkustaa Israeliin, miehitetylle palestiinalaisalueelle ja Jordaniaan 24.-27. kesäkuuta. Matkan tarkoituksena on luoda katsaus Suomen kehitysyhteistyöhön miehitetyllä palestiinalaisalueella ja Suomen humanitaariseen apuun Syyrian pakolaisille Jordaniassa sekä tavata Israelin, palestiinalaishallinnon ja Jordanian hallituksen edustajia.[:] 

Vierailun aikana ministeri Hautala tutustuu Suomen vesialan hankkeeseen Länsirannalla sekä vierailee pakolaisleirillä Jordaniassa.

Miehitetty palestiinalaisalue on ollut Suomen kehitysyhteistyön kumppani vuodesta 1994 lähtien. Kahdenvälisen yhteistyön pääsektorit ovat vesi, opetus ja maanhallinta. Lisäksi Suomi antaa humanitaarista apua YK:n palestiinalaispakolaisjärjestön kautta (UNRWA) sekä tukee suomalaisten ja palestiinalaisten kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyötä alueella. Suomen kokonaistuki miehitetylle palestiinalaisalueelle on noin 14 miljoonaa Euroa vuodessa.

Syyrian sisällissota on luonut ennennäkemättömän humanitaarisen kriisin maan sisälle sekä valtavan pakolaismäärän naapurimaihin. Suomi on konfliktin aikana vuosina 2011-2013 antanut humanitaarista apua Syyriaan ja lähialueille yhteensä 8,1 miljoonaa euroa, josta 4,5 miljoonaa tämän vuoden puolella. Uudesta 3 miljoonan euron myönnöstä on juuri päätetty, ja tämä nostaa Suomen tuen 11,1 miljoonaan euroon. Suomen tuki on suunnattu YK-järjestöille, Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeelle sekä Kirkon Ulkomaanavulle.

Lisätietoja: ministeri Heidi Hautalan lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 09 1605 6435, 040 522 9869, ja Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikön päällikkö Helena Tuuri, puh. 050 527 5409 etunimi.sukunimi@formin.fi

(Ulkoministeriön tiedote 20.6.2013.)

Facebook
Twitter
WhatsApp