Miksi ehdolle?

“Jotkut suomalaiset yrittävät Euroopan parlamenttiin luomalla uhkakuvia ja kertomalla, miten paljon Suomi menettää EU:ssa. Haastan heidät kertomaan omat vaihtoehtonsa”, toteaa tänään eurovaaliehdokkuutensa julkistanut Heidi Hautala.

“Olen luonnollisesti käytettävissä myös Suomen komissaariksi, jos pääministeri Katainen haluaisi ehdottaa puoluerajoista piittaamatta kahta ehdokasta, miestä ja naista.”

[:]

 

EU ei ole juuri nyt suosionsa kukkuloilla ja juuri siksi Euroopan parlamentissa on tehtävä hartiavoimin työtä kansalaisten luottamuksen palauttamiseksi. Siihen tarvitaan vihreitä, jotka ovat johdonmukaisesti puolustaneet ja rakentaneet avoimempaa, ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullista, maailmalle avoimempaa Eurooppaa. Vihreät ovat myös Euroopan parlamentin yhtenäisin ryhmä, joka ei ole tarvinnut ryhmäkuria.

Jotkut suomalaiset yrittävät Euroopan parlamenttiin luomalla uhkakuvia ja kertomalla, miten paljon Suomi menettää EU:ssa. Haastan heidät kertomaan omat vaihtoehtonsa. Olisiko Suomi ja maailma todella parempi paikka heikentämällä EU:ta? Olisiko todella helpompi puolustaa kuluttajia, suomalaisten oikeutta puhtaaseen ruokaan, Suomen teollisuuden ja elinkeinojen uusiutumista? Ei varmasti olisi. Kannattaa katsoa Ukrainaan, jossa EU:n vetovoima on suurta, koska se edustaa oikeusvaltiota, demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Puutteineenkin, joissa riittää tekemistä.

Suomi ja Eurooppa eivät nouse taantumasta sulkemalla rajoja ja lietsomalla ennakkoluuloja muita kohtaan. Tarvitsemme maahanmuuttajia, jotka suojaavat vanhenevan maanosamme työvoimapulalta ja näivettymiseltä. Myös Suomen on uudistuakseen toivotettava uudet ihmiset tervetulleiksi ja autettava heitä tulemaan osaksi avointa Suomea ja suomalaisuutta. Minuakin on sykähdyttänyt netissä leviävä video, jossa eriväriset ihmiset laulavat: “Olen suomalainen.”

Vihreät ovat aina tienneet, miten Euroopan parlamentissa toimitaan ratkaisujen ja mahdollisuuksien puolesta. Juuri tällä hetkellä on tärkeää puolustaa ihmisten oikeutta yksityisyyden suojaan kyynisiä tiedustelupalveluja vastaan. Vihreillä on tässä työssä Euroopan parlamentissa paalupaikka eli raportööri. Vihreä meppi on myös vienyt läpi pankinjohtajien ylisuurten bonusten rajoitukset.

Oma kokemukseni osoittaa, että vihreiden ryhmässä pienenkin maan edustaja voi nousta johtopaikoille. Näin olen itsekin voinut jättää ison jäljen. Olen voinut luotsata keskisuurta parlamenttiryhmää, vetää tasa-arvovaliokuntaa kohti pohjoismaista tasa-arvoa ja viimeksi varmistaa ihmisoikeusvaliokunnan puheenjohtajana ihmisoikeuksien ankkuroinnin unionin ulkopolitiikkaan. Suomen kehitysministerinä minut tunnettiin aloitteista, jotka vahvistavat EU:n kehityspolitiikan tuloksia maailmassa.

Olen iloinen siitä, että minut on toivotettu vihreissä lämpimästi tervetulleeksi mahtavien EU-ehdokkaiden joukkoon. Teen parhaani, tavoitteenani olla mukana varmistamassa vihreiden nykyiset kaksi paikkaa.

Olen luonnollisesti käytettävissä myös Suomen komissaariksi, jos pääministeri Katainen haluaisi ehdottaa puoluerajoista piittaamatta kahta ehdokasta, miestä ja naista.

Facebook
Twitter
WhatsApp