Keskustelevan ja oppivan ehdokkaan tiimi

Kampanjatiimi voi hyvin ja odottaa innolla vaalipäivää, eikä ehdokkaallakaan ole hätää. Olen matkalla Kotkaan, Kouvolaan, Kuusankoskelle ja Lahteen. Tiimi päätti jo alussa, että joku on aina mukana, tällä kertaa Veikko Halmetoja, Rosa Meriläisen eduskunta-avustaja. Veikko on kaiken muun lisäksi taidekriitikko ja runous-asiantuntijani. Olen nimittäin päättänyt noudattaa Finlandia-palkitun Bo Carpelanin toivomusta, että jokaisen puheen pitää päättyä runoon.

Esittelen samalla koko ydintiimin. Mistään ei tietenkään tulisi mitään, elleivät paikalliset tukiryhmät ympäri Suomea olisi toreilla ja turuilla. Hengenluojana ylinnä on Irina Krohn, joka lähti vetämään kampanjan kansalaistukiryhmää.

Vaalipäällikkö Iiris Kivimäki on illalla pressiklubilla muiden kampanjapäälliköiden kanssa tentattavana siitä, mikä kampanjassa onnistui. Iirikselle ei yhden presidentivaalikampanjan organisoiminen ole isokaan ongelma, kun hän on entisessä elämässään organisoinut Antwerpenin suomalaisen merimieskirkon legendaarisia
Suomi-joulumyyjäisisiä ja vastannut niiden tiedotuksesta.

Tiedottajamme Jaana Reijonaho seuraa uutisointia ja auttaa tiedotteiden laadinnassa.
Jaanan terävät huomiot todellisuudesta ovat korvaamattomia.

Poliittinen sihteeri Katja Alvoittu selkeyttää ajatuksiani. En lakkaa ihmettelemästä Katjan kykyä analysoida maailmaa ja rakentaa toimivia poliittisia reseptejä sen parantamiseksi.

Puoluesihteeri Ari Heikkinen on hyvä tuki kaikissa kiperissä tilanteissa. Pahimmistakin karikoista selvitään Arin varmalla ohjauksella.

Ville Ylikahri hoitaa yhteyksiä tukiryhmiin ja hoitaa nettisivujani. Ville on kannustanut minua blogin teossa. Eilen löimme kättä päälle, lupasin kampanjan loppuun vähintään jutun päivässä. No, tänään tulee sitten vielä toinen…

Ville Tuominen, Vihreiden nuorten edellinen pääsihteeri, on paras taktinen neuvonantajani. VINOlaisten avulla Vihreässä liitossa muhii muutenkin sellainen “vinouma”, että he lisääntyvät huomattavasti muuta jäsenistöä nopeammin. Hyvä juttu.

Osmo Soininvaaran eduskunta-avustaja Ari Väisäsellä on paitsi todella hyvä poliittinen vainu, myös erehtymätön maku pukeutumiseni suhteen ja rakentava tapa kommentoida sitä. “Väiskin” lehdistökatsaukset ovat legendaarisia, ja etenkin niiden filosofiset kommentit päivän uutisvirran kohokohtiin.

Ei pidä luulla, että ehdokas ehtii luonnostella vastaukset kymmeniin ja kymmeniin kysymyspattereihin ihan itse. Tässä työssä ovat olleet mukana mainittujen lisäksi vaivojaan säästämättä lainsäädäntösihteeri Jarkko Tontti, poliittinen sihteeri Tarja Parviainen äitiyslomaltaan, Jyrki J. Kasvin avustaja Jussi Nousiainen, Kirsi Ojansuun avustaja Elina Sojonen ja Anni Sinnemäen avustaja Johanna Hautakorpi. Itse olen kirjoittanut lopulliset vastaukset, ja jos en ole ollut ihan selvillä kohdunvuokrauksen suhteesta hedelmöityshoitoihin, syy on minun.

Laajempi aivojoukko vihreitä vaikuttajia treenaa ideoita ja punnitsee tilannetta ptiimi-sähköpostilistalla.

Kaikkien yhteyksien solmukohdassa on Anna-Stiina Lundqvist, eduskunta-avustajani, joka kuten muut kollegansa, tekee kampanjaa vapaaehtoisesti. Anna-Stiina antaa aina realistista palautetta, johon voin luottaa. Hän ohjaa minua lempeästi ja kärsivällisesti, ja tiedän, että se on minun ja meidän kaikkien parhaaksi.

Mikä etuoikeus tehdä työtä tällaisen ydinjoukon kanssa. Kampanjatiimin tunnelma on kohonnut viikko viikolta. Saamme palautetta kannatusluvuista, joissa on nyt selvä ja vahva suunta. Eilen illalla sain eräältä ryhmän jäseneltä tekstiviestin: “Mä pyörryn…” – Me jatkamme täysillä ja luotamme siihen, että vaalit ovat vapaat.

Facebook
Twitter
WhatsApp