Heidi Hautala Euroopan parlamentin varapuheenjohtajaksi

Heidi Hautala valittiin täysistunnossa Euroopan parlamentin varapuhemieheksi. Hän käyttää tittelistä nimitystä varapuheenjohtaja.

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat johtavat puhetta parlamentin täysistunnoissa. He vastaavat parlamentin hallinnosta ja edustavat Euroopan parlamenttia mm. huippukokouksissa ja eri puolilla maailmaa.

– Olen iloinen saamastani luottamuksesta. Otan tehtävän vastaan innolla. Tunnen Euroopan parlamentin läpikotaisin: olen vuosien varrella toiminut vihreän ryhmän sekä useamman valiokunnan ja delegaation puheenjohtajana, Hautala sanoo.

– Mielenkiintoisiin vastuualueisiini tulee kuulumaan muun muassa ihmisoikeuksien edistäminen, tasa-arvotyötä, Eurooppalaiset puolueet ja säätiöt sekä parlamentin ympäristöjohtamisjärjestelmä.

– Kiireellisimpiä tehtäviä, joihin haluan vaikuttaa, on luoda pitävät säännöt parlamentin jäsenten yleisen kulukorvauksen läpinäkyvästä käytöstä. Myös parlamentissa ilmi tullut laajamittainen seksuaalinen häirintä vaatii sääntöjen ja mekanismien vahvistusta, Heidi toteaa.

Euroopan parlamentin 751 jäsentä edustaa puheenjohtaja ja 14 varapuheenjohtajaa. Tehtävä tuli täytettäväksi, kun Vihreiden nykyinen Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja, itävaltalainen Ulrike Lunacek jättää Euroopan parlamentin.

Facebook
Twitter
WhatsApp