EU-kansalaiset saivat korjattua komission käsitystä – kellojen siirto pian historiaan!

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on ilmoittanut haastattelussa, että komissio aikoo suositella EU-jäsenmaille kellojen siirrosta luopumista. Asiasta tiedotetaan lisää vielä tänään. Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja ja meppi Heidi Hautala nosti asian esille jo vuonna 2014.

– Mahtavaa, että Euroopan komissio on korjannut käsitystään! Vielä vuonna 2015 komissio totesi ylimielisesti, että se käsittelee vain suuria kysymyksiä, mihin kellojen siirto ei lukeutunut. Nyt vuosien työ on tuottanut tulosta ja ihmisten palautevyöry on osoittanut, että puolen miljardin EU-kansalaisen päivittäiseen elämään vaikuttava asia todella on suuri kysymys, Heidi Hautala toteaa.

Euroopan komission kesäaika-aiheiseen verkkokyselyyn vastasi ennätysmäärä EU-kansalaisia, yhteensä 4,6 miljoonaa, vaikka kyselyn ajankohta ajoittui lomakauteen.

– Siirtelyn on jo aika jäädä historiaan täysin turhana säätelynä. Kellojen siirrosta tehtyjen tutkimusten lopputulema on selkeä: siirtelystä ei ole hyötyä, mutta haittoja sen sijaan on lukuisia, Hautala muistuttaa.

Kellojen siirto on harmonisoitu EU-direktiivillä. Sen sijaan on jäsenmaiden omissa käsissä, mille aikavyöhykkeelle ne sijoittuvat.

Facebook
Twitter
WhatsApp